Om oss

Välkommen att kontakta oss via föreningens e-postadress (som upprätthålls av verksamhetsledaren) info(a)regnbagsfyren.ax 

Det går också bra att ringa +358 (0)40 146 1888 (verksamhetsledare), på onsdagar har vi kanslitid och är säkrast anträffbara. Om vi inte svarar, kan du lämna ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

Du hittar Regnbågsfyrens föreningslokal på Ålandsvägen 40 i Mariehamn, ett gult trähus med ingång från gården. Varje onsdag håller kansliet öppet kl 10-16 och första onsdagen i varje månad är alla varmt välkomna på kvällsöppet kl 19-21!

Styrelsen för innevarande verksamhetsår 2016-17 består av:
Ordförande Martha Hannus
Styrelsemedlemmar Imoon Söderlund (vice ordförande), Linda Boman (kassör), Alexander Westerlund, Markus Hopponen och Danielle Lindholm
Suppleant Tage Lindfors

Verksamhetsledare Sofia Enros

* * * * *

Regnbågsfyren r.f. bildades officiellt 24 augusti 2005, men de första stegen till föreningsbildandet togs redan hösten 2004. Regnbågsfyren är officiell medlemsförening i SETA (Sexuellt Likaberättigande r.f.), föreningen för homo-, bi- och transpersoner i Finland, seta.fi

Vad vill Regnbågsfyren?

Regnbågsfyren vill verka för ökad synlighet av homo-, bi-, trans- och queerpersoner på Åland, stödja sexuellt likaberättigande samt könsidentiteters och könsuttryckens mångfald. Föreningen vill motarbeta diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck och vill att homosexuella, bisexuella och transpersoner ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Arbetet för detta sker genom politiskt påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter. Konkret kan detta röra sig om att skriva insändare, agera som remissinstans till Ålands landskapsregering, informera i skolor om hur det är att vara HBTQ, att arrangera Åland Pride och andra evenemang.

Var finns Regnbågsfyren?

På Ålandsvägen 40 i Mariehamn hittar du Regnbågsfyrens lokal, belägen i det gula trähuset vid korsningen Ålandsvägen-Nygatan, ingång från gården.
Första onsdagen varje månad kl 19-21 har föreningen kvällsöppet och ALLA oavsett sexuell läggning, kön och ålder är varmt välkomna! Vi fikar, ser på film, lyssnar på musik, pratar, pysslar, träffar nya fina människor och har trevligt tillsammans. Det finns också möjlighet att hämta infobroschyrer och låna filmer och böcker med hbtq-tema.

Samarbeten:

Regnbågsfyren är en del av nätverket Åland mot rasism – ett åländskt nätverk för allas lika värde oavsett ursprung. Läs mer om nätverket på www.motrasism.ax.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s